Våra

Tränare

I klubben jobbar vår klubbchef Joachim Föller och chefstränare Jonas Ronnhagen i ett nära samarbete för att driva klubben framåt och för att ge alla spelare i klubben rätt förutsättningar till att utvecklas, utmanas och ha roligt på planen. 

Upptill våra anställda tränare har vi även ett flertal timanställda tränare som fyller upp och kompletterar tränarstaben.

En del av tränarna är själva aktiva tävlande i klubben, som nu hjälper till att skola in klubbens allra yngsta spelare! De blir viktiga förebilder för barnen samtidigt som de själva får en tränarutbildning med sig. 

I Söndrums TK lägger vi stort värde i att våra tränare är utbildade och säkerställer därför kvaliteten genom att kontinuerligt låta alla våra tränare gå utbildningar för Svenska Tennisförbundet.

Klubbchef

Joachim Föller

Joachim Föller har arbetat inom tennisbranschen i mer än 35 år. Han är född i Tyskland och har spelat tennis som junior på elit nivå national och internationell. En kort stund flyttade han sin sportliga ambition till volleyboll där han spelade Bundesliga i Tyskland och även VM i USA.

Efter denna karriär hittade han tillbaka till tennis och började studera vid universitetet i Tübingen där han avslutade sin Master of Sport Science. Samtidigt började han sin tennisutbildning vid det tyska tennisförbundet och i kombination med sin master har han den högsta utbildningsnivån från tyska tennisförbundet. Han har arbetat för det tyska tennisförbundet och har byggt upp sin egen tennisakademi i Tyskland innan han flyttade till Danmark 2007.

Innan han emigrerade till Danmark arbetade han också i kort tid i Ungern / Italien och Australien som Tränare.

I Tyskland men även i Danmark har han följt flera spelare som "resetränare" till TE och ITF-turneringar.

Han har belönats från tyska tennisförbundet många gånger för sitt talangutvecklingsprogram för juniorspelare.

Från 2007 till 2020 har han arbetat i flera klubbar i Danmark, inklusive Hörsholm Rungsted TK, den största klubben i landet som Headcoach och som Sportchef för flera danska klubbar. Han har varit en del av EuroElite coaching Team som är den största akademin i Skandinavien för elit juniorer. Han vår  Headcoach för Frederik Fetterleins Tennis Academy, en tidigare ATP Pro och Top 100 spelare från Denmark. Han har också genomfört workshops för danska tennisförbundet för elitjuniorer.

Sedan september 2020 arbetar han som Klubbchef för STK och har sedan dess satt riktningen för klubbens verksamhet. 

joachimfoeller.stk@gmail.com

"Success doesn't come from what you do occasionally. It comes from what you do consistently."

Chefstränare

Jonas Ronnhagen

Jonas började i Söndrums TK och spela när han var 9 år och spelar fortfarande aktiv i klubben. 2013 fick Jonas erbjudande att jobba som tränare i Slöinge TK två gånger i veckan och det var så Jonas började att tycka det var roligt att jobba som tränare. Då fick Jonas både vuxen och Juniorer att träna i Slöinge TK.

Kort därefter började Jonas sin utbildning till tränare.

Jonas har framgångsrikt genomfört TGU 2-utbildningen från Svenska Tennisförbundet och är även certifierad nationell turneringsledare.

Som spelare hjälpte Jonas Slöinges A-lag att gå upp 1 Division ute till den högsta i uteserien. Inneserien från Division 3 till 2. Från 2018 hjälpte Jonas även Båstad Tennissällskap med både vuxen och Juniorträning.

Jonas har dessutom arbetat som professionell stringer för det svenska Davis Cup-laget.

Övrigt: Har god kunskap om materiella ting i tennis som utrustning efter spelares önskemål eller om de vill rådfråga om något särskilt där

Förebild: Marat Safin

Favoritslag: Backhand

Spelar med: Head

Började jobba i Söndrums TK 2019

jonasronnhagen.stk@gmail.com

Timtränare

Hannes Knutsson Hall

Hannes började sitt tennisliv i Torups Tennisklubb och tränade som ung även ett par år i Söndrums TK. Utbildad journalist - i praktiken en filmare och video-och ljudredigerare. I åtta år bodde han i Kina (ja, han pratar kinesiska flytande) och jobbade med att regissera reseprogram, dokumentärer, kortfilmer och barnprogram. När hans son föddes väcktes passionen för tennis till liv igen. 2021 blev Hannes certifierad tennisinstruktör för vuxna nybörjare genom Professional Tennis Registry (PTR) i Peking. Men det är ändå med sin son och andra yngre spelare som han tycker att det är roligast att spela och utveckla.

Nu ser han möjligheter till tennisspel på de mest oväntade platserna – över en cykel, över en hängande trädgren, mot en parkerad glassbil… Hannes tror med glödande övertygelse på att ett par racketar, en boll och en gnutta fantasi räcker för att över tid lyfta spelare till nya, oanade höjder. Kollar du noga på en tennisbana så ser du snart att den är ett eget mikrouniversum av kreativitet, kamratskap och kunskap som ständigt expanderar när spelarna sakta med säkert utvecklar sina färdigheter. Hannes bryr sig inte bara om rörelse och teknik. Bra tennisspelare är bra människor och på en tennislektion ska det gå att lära sig om livet.

Hannes är tillbaka i Söndrums TK och brinner för att skapa ett rum där alla har möjlighet att inifrån bygga upp en genuin kärlek till tennis – ett rum där gemenskap hyllas och personlighet samt talang frodas. Hannes tar ansvar för våra yngsta och blir huvudkontakt för barn, mini- och midi-tennis.

Timtränare

Felix Petrov

Felix läser idrottspsykologi på Högskolan i Halmstad och har en imponerande tennisbakgrund. Via Påvelund TK, Ullevi TK och Lidköping TK hamnade han i Karlstad TK. Han blev antagen på RIG i Lidköping och har vunnit 4 regionmästerskap i singel och 2 regionmästerskap i dubbel. På de svenska mästerskapen har han spelat in flera kvartsfinaler.

Utöver sin tränarroll, där han kommer att stötta oss på alla områden, kommer han även att vara tillgänglig för oss som hitting-partner och som spelare för STK.

Timtränare

Antonio Figueroa

Antonio är utbildad idrottspsykolog och har flera tränarlicenser från Chile, Spanien och Sverige. Hans kommer senast från jobbet som klubbchef i Ångelholms TK. Tidigare anställningar är Malmö TK,  Porsgrunn TK och RIG Båstad.

Antonio kommer att vara tillgänglig för klubben i allt från minitennis till turneringsspelare. I och med värvningen av Antonio valde STK-klubben medvetet mer kompetens och erfarenhet, men också långsiktig stabilitet i tränarstaben.

Timtränare

Trolle Einarsson
Trolle Einarsson
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Tindra Lind
Tindra Lind
Timtränare

Tennisens Platform Education

Jimmy Tay
Jimmy Tay
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Emil Frozkhan
Emil Frozkhan
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Ulf Frederiksson
Ulf Frederiksson
Timtränare

TGU 1 Education

Simon Ruszin
Simon Ruszin
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Live Nilsson
Live Nilsson
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Alexander Andersson
Alexander Andersson
Timtränare

Bastränarutbildning SvTF

Mer info om Svenska Tennisförbundets utbildningar