Dansk kooperativ klubb - Öresund TK

Publicerat: 2022-01-01 - 12:00 - Skrivet av Emma Andersson

Det är med stor glädje vi kan berätta att vi har en ny dansk samarbetsklubb/vänskapsklubb.

Öresund TK ligger i norr från Köpenhamn bara en timmes bilresa från Halmstad. Klubben har vår Klubbchef Joachim Föller arbete sedan tidigare. När deras juniorer var i Båstad på träningsläger i vinter hade vi kommit överens om att Öresund och några av våra spelare skulle hälsa på och träna och spela lite.

Det blev en stor framgång, och klubbarna har beslutat att utöka samarbetet, vilket på sikt kommer att ge möjligheter för alla medlemsgrupper.

Och vi är redan igång. Öresunds 1st. singel och stora talang Line Jensen har i vinter spelat med vårt Söndrum TK Dam lag i Sveriges 2. division. Omvänt kan Öresund i sommar använda några av våra spelare i sitt 1st A-lag, inte minst på herrsidan.

Men betydligt viktigare är att vi håller på att planera fler gemensamma sammankomster för våra juniorer som då och då kommer att kunna hälsa på och träna med varandra. Det kan vara både turneringsjuniorerna för specifik träning och större gruppbesök, där man håller ett övernattningsläger med fokus på det sociala mm.

Och seniorerna ska förstås också ha nytta av samarbetet: Vår Klubbchef Joachim har under många år arrangerat motionsläger för medlemmar i Øresund TK i Sverige. Vi tittar på att utöka detta så att man kan skapa några gemensamma läger/samlingar med lika delar av spelare från både Øresund och Söndrum TK.

Mycket är fortfarande i planeringsfasen, men vi är så långt att vi vågar meddela att detta kommer att bli ett vanligt erbjudande till medlemskapet i framtiden. Något att se fram emot 😊

 

http://oresundtennis.dk/