Våra

Tränare

I klubben jobbar vår Klubbchefen Joachim Föller, chefstränare Jonas Ronnhagen och Jonatan Lundstedt Head of Play&Stay i ett nära samarbete för att driva klubben framåt och för att ge alla spelare i klubben rätt förutsättningar till att utvecklas, utmanas och ha roligt på planen. 

Upptill våra anställda tränare har vi även ett flertal timanställda tränare som fyller upp och kompletterar tränarstaben.

En del av tränarna är själva aktiva tävlande i klubben, som nu hjälper till att skola in klubbens allra yngsta spelare! De blir viktiga förebilder för barnen samtidigt som de själva får en tränarutbildning med sig. 

I Söndrums TK lägger vi stort värde i att våra tränare är utbildade och säkerställer därför kvaliteten genom att kontinuerligt låta alla våra tränare gå utbildningar för Svenska Tennisförbundet.

Klubbchef

Joachim Föller

Joachim Föller har arbetat inom tennisbranschen i mer än 35 år. Han är född i Tyskland och har spelat tennis som junior på elit nivå national och internationell. En kort stund flyttade han sin sportliga ambition till volleyboll där han spelade Bundesliga i Tyskland och även VM i USA.

Efter denna karriär hittade han tillbaka till tennis och började studera vid universitetet i Tübingen där han avslutade sin Master of Sport Science. Samtidigt började han sin tennisutbildning vid det tyska tennisförbundet och i kombination med sin master har han den högsta utbildningsnivån från tyska tennisförbundet. Han har arbetat för det tyska tennisförbundet och har byggt upp sin egen tennisakademi i Tyskland innan han flyttade till Danmark 2007.

Innan han emigrerade till Danmark arbetade han också i kort tid i Ungern / Italien och Australien som Tränare.

I Tyskland men även i Danmark har han följt flera spelare som "resetränare" till TE och ITF-turneringar.

Han har belönats från tyska tennisförbundet många gånger för sitt talangutvecklingsprogram för juniorspelare.

Från 2007 till 2020 har han arbetat i flera klubbar i Danmark, inklusive Hörsholm Rungsted TK, den största klubben i landet som Headcoach och som Sportchef för flera danska klubbar. Han har varit en del av EuroElite coaching Team som är den största akademin i Skandinavien för elit juniorer. Han vår  Headcoach för Frederik Fetterleins Tennis Academy, en tidigare ATP Pro och Top 100 spelare från Denmark. Han har också genomfört workshops för danska tennisförbundet för elitjuniorer.

Sedan september 2020 arbetar han som Klubbchef för STK och har sedan dess satt riktningen för klubbens verksamhet. 

joachimfoeller.stk@gmail.com

"Success doesn't come from what you do occasionally. It comes from what you do consistently."

 

Chefstränare

Jonas Ronnhagen

Jonas började i Söndrums TK och spela när han var 9 år och spelar fortfarande aktiv i klubben. 2013 fick Jonas erbjudande att jobba som tränare i Slöinge TK två gånger i veckan och det var så Jonas började att tycka det var roligt att jobba som tränare. Då fick Jonas både vuxen och Juniorer att träna i Slöinge TK.

Kort därefter började Jonas sin utbildning till tränare.

Jonas har framgångsrikt genomfört TGU 2-utbildningen från Svenska Tennisförbundet och är även certifierad nationell turneringsledare.

Som spelare hjälpte Jonas Slöinges A-lag att gå upp 1 Division ute till den högsta i uteserien. Inneserien från Division 3 till 2. Från 2018 hjälpte Jonas även Båstad Tennissällskap med både vuxen och Juniorträning.

Jonas har dessutom arbetat som professionell stringer för det svenska Davis Cup-laget.

Övrigt: Har god kunskap om materiella ting i tennis som utrustning efter spelares önskemål eller om de vill rådfråga om något särskilt där

Förebild: Marat Safin

Favoritslag: Backhand

Spelar med: Head

Började jobba i Söndrums TK 2019

jonasronnhagen.stk@gmail.com

Head of Play & Stay

Jonatan Lundstedt

Jonatan är född 1997 i Malmö och har spelat tennis sedan 8 års ålder. Han har vunnit 2 SM guld, spelat förkval till Europeiska Mästerskapen i England & ställt upp i EM i Frankrike. Han har tävlat internationellt sedan 12 års ålder och spelat flertalet ETA, ITF Junior samt Future tävlingar. Jonatan har studerat på Svenska Tennisförbundets Nationella Tenniscenter i Båstad under 4 år. 

Han genomgår just nu Svenska Tennisförbundets Tränarutbildningar TGU 1. Han har även en kandidatexamen inom IT & Ekonomi från Malmoe University.

Spelarna om Jonatan - "Hans träningar är fysiskt tuffa, men också med mycket teknik. På Jonatans träningar måste man ge allt - och lite till"!

Jonatan håller även i fysträningarna och är en inspiration i matchspel och allt kring tennisen.

jonatanlundstedt.stk@gmail.com

TIMTRÄNARE

Selma Hajrulovska
Selma Hajrulovska
Timtränare

TGU 1 Education

Saga Jönsson
Saga Jönsson
Timtränare

TGU 1 Education

Trolle Einarsson
Trolle Einarsson
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Tindra Lind
Tindra Lind
Timtränare

Tennisens Platform Education

Emma Eskerin
Emma Eskerin
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Bella Dreyer
Bella Dreyer
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Jimmy Tay
Jimmy Tay
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Emil Frozkhan
Emil Frozkhan
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Johan Michel
Johan Michel
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Ulf Frederiksson
Ulf Frederiksson
Timtränare

TGU 1 Education

Simon Ruszin
Simon Ruszin
Timtränare

Tennisens Plattform Education

Live Nilsson
Live Nilsson

Tennisens Plattform Education

Mer info om Svenska Tennisförbundets utbildningar