Söndrums TK grundades 1969 och var under ett antal år en kvartersklubb.

Under mitten av 70-talet växte klubben ut med en allt större tennisskola under ledning av Sten Palmér.

I samband med Söndrumshallens utbyggnad 1978 växte antal inomhusbanor från en till sex, vilket blev ett stort uppsving för klubben.

Idag har klubben drygt 700 medlemmar och är därmed Hallands största klubb.

I tävlingsverksamheten för juniorer finns c a: 50 ungdomar under ledning av chefstränaren Fredrik Persson, Philip Cassel, ungdomstränare Tony Köppe och biträdande tränaren Patrik Wennberg. Marek Dragoz håller i vuxenkurserna.

I anslutning till Söndrumshallen har klubben sex (6) egna grustennisbanor som är byggda 1982 (3 st) och 1990 (3 st).

Anläggning sköts av vår anställda vaktmästare Lennarth Johansson.

•     1969     Söndrums TK grundas. Spel på Jutarums Idrottsplats. 2 asfaltbanor.
  •     1973     En inomhushall stod klar. Underlag Bolltex filt.
  •     1978     Skummeslövslägret hölls för första gången.
  •     1978     Söndrumshallen färdig! Utökning av bankapaciteten inomhus från 1 till 6 banor. Underlag är Bolltex filt.
  •     1979     Första upplagan av Söndrumsspelen inomhus.
  •      1981     Tylösand Cup spelas för första gången. Spelplats: Hotel Tylösands två utomhusbanor med filtunderlag. De första två åren var tävlingen enbart en flicktävling!
  •     1982     3 grusbanor stod färdiga i anslutning till Söndrumshallen.
  •     1982     Riksfinaler i Opel Junior Cup. Segrare på pojksidan, Stefan Edberg.
  •     1990     Ytterligare 3 grusbanor blev färdiga. Stor invigning med Mats Wilander, Mikael Pernfors, Ove Bengtsson och Jonte Sjögren.
  •     1990     Första upplagan av Hundramannatennisen spelades!
  •     2002     Utbyggnad av Söndrumshallen med 2 nya banor, samt nytt kansli!
  •     2012     De gamla filt-banorna byts ut under sommaren mot det nya Plexipave underlaget
  •     2015     Ralf Henriksson slutar som chefstränare och Andreas Nilssson tillträder.
  •     2016     Den förre atp-spelaren Christian Bergström tar över som chefstränare.
  •     2017     Fredrik Persson tar över som klubbchef och Philip Cassel anställs som chefstränare